Castagne moet bang afwachten in Serie A: Dat is het moeilijkste

Castagne moet bang afwachten in Serie A: "Dat is het moeilijkste"

06-03-2020 11:00

Italië is helemaal in de ban van het coronavirus. Dat heeft ook Timothy Castagne al gemerkt. De  speler van Atalanta Bergamo probeert echter zo rustig mogelijk te blijven.

"Ondanks de omstandigheden kunnen we ons blijven concentreren op het voetbal", geeft Castagne aan bij RTBF"Het moeilijkste is om de mentaliteit erin te houden, omdat je de ene week mag spelen en de andere niet. Je moet echt de concentratie houden, maar dat is vooral het werk van de trainer."

Toch valt er woord corona bijzonder vaak bij Atalanta. "Natuurlijk praten we over die situatie. We geven elkaar geen hand meer. Als iemand het heeft, moet hij vermijden dat de hele ploeg het krijgt. We moeten wel maatregelen nemen, want de streek rond Bergamo is stevig aangetast."

Castagne heeft zoiets nooit meegemaakt. "Het is speciaal. Ze raden ons aan om thuis te blijven. De meeste winkels zijn gesloten en iedereen wast heel vaak zijn handen. Ze raden af om naar restaurants te gaan. We eten thuis en gaan enkel buiten om naar de winkel te gaan. Er zijn veel mensen met maskers hier. Ik denk dat we het kampioenschap wel afmaken, zelfs als het achter gesloten deuren moet."