Sorloth (ex-Gent) schittert in Turkije: Vooral in topwedstrijden maakt hij indruk

Sorloth (ex-Gent) schittert in Turkije: "Vooral in topwedstrijden maakt hij indruk"

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2020 om 08:30vr 06-03-2020 om 08:30

Laatste update: vrijdag 6 maart 2020 om 08:44vr 06-03-2020 om 08:44

Alexander Sorloth maakte vorig seizoen het mooie weer bij KAA Gent en nu doet de Noor het in Turkije opnieuw. Bij Trabzonspor lukte de spits al negentien competitiedoelpunten. Het levert hem zelfs de interesse op van onder meer Real Madrid.

"Alles wat Sørloth aanraakt rond de zestien, gaat binnen. Het is verrassend, want ik had hem na zijn passage bij Heerenveen enkele jaren geleden helemaal afgeschreven. En samen met mij heel Nederland", vertelt Yordi Yamali in Het Nieuwsblad. "Maar het is alsof Trabzonspor en Sørloth een match made in heaven zijn."

"Zeggen dat een eventuele titel staat of valt met de aanwezigheid van Sørloth, zou ik niet doen. Maar hij heeft met zijn goals wel een enorme impact. Het strafste vind ik dat hij niet enkel tegen de kleine clubs scoort, maar ook tegen clubs als Galatasaray, Besiktas en Fenerbache. Vooral in de topwedstrijden maakt hij indruk", gaat de analist van FOX Sports verder.

Trabzonspor heeft een aankoopoptie van 6,9 miljoen euro op Sorloth. "Het zou typisch zijn voor een Turkse club om hem nu al te kopen. Maar de vraag is of Trabzonspor Sørloth wel kan en mag binnenhalen. Er wordt in Turkije streng toegekeken op de Financial Fair Play."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws