Cocu verlaat FA Cup met opgeheven hoofd: 'Uitstekende ervaring voor het team'

Cocu verlaat FA Cup met opgeheven hoofd: 'Uitstekende ervaring voor het team'

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2020 om 08:00vr 06-03-2020 om 08:00

Laatste update: vrijdag 6 maart 2020 om 08:05vr 06-03-2020 om 08:05

Phillip Cocu ging donderdagavond met 3-0 onderuit in FA Cup-duel met Manchester United. De trainer van Derby County verlaat het toernooi ondanks die nederlaag met opgeheven hoofd.

"Uiteindelijk is het een verdiende United de winst. We speelden een goede wedstrijd, maar we waren niet effectief genoeg voor de goal", reageert Cocu na afloop van het duel voor de camera van zijn werkgever. "Er waren twee situaties waar we misschien niet goed genoeg verdedigde, eerlijk gezegd. Je weet dat een topteam dan scoort."

Cocu ziet dat zijn ploeg na rust een sterke fase kende, al werd dat niet beloond met een treffer. "Als we in de tweede helft een doelpunt hadden kunnen maken dan had het een wedstrijd kunnen blijven. De eerste vijftien tot twintig minuten van de tweede helft speelde we denk ik het beste voetbal, maar we konden niet scoren. Na hun derde goal weet je dat het over is."

Toch blikt Cocu tevreden terug op de krachtmeting met het grote Manchester United. "Ik denk dat het een uitstekende ervaring is voor het team, helemaal voor de jonge jongens. We hebben samen besloten om te spelen zoals we altijd doen, ook in de competitie. Misschien was dat fijn voor United, maar je moet spelen naar de kwaliteiten van de spelers die je hebt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws