De Condé over voorbije zomermercato van Genk: Het hart is verdwenen

De Condé over voorbije zomermercato van Genk: "Het hart is verdwenen"

06-03-2020 07:45 Laatste update: 18:28
10

KRC Genk verbaasde vorig seizoen vriend en vijand door de titel in de Jupiler Pro League binnen te rijven. Na het feest volgde de ontnuchtering, want Genk moest verschillende sterkhouders laten vertrekken. Té veel om goed te zijn, dat beseft Dimitri de Condé.

De Condé had de zomermercato liever anders aangepakt. "Natuurlijk zijn verschillende beslissingen die we genomen hebben in individuele dossiers anders uitgedraaid dan we verwacht hadden. Maar het al dan niet slagen van een trainer of speler heb je zelf niet in de hand", vertelt de sportieve baas van Genk in Het Nieuwsblad.

"Het grootste probleem was dat we te weinig overhielden van de basis van onze kampioenenploeg. Het volledige hart is verdwenen, dat is nefast voor de balans in een team. Na de transfers van Trossard, Pozuelo en Malinovskyi wilden we met Berge en Heynen als basis een nieuw centrum bouwen", gaat de Condé verder.

Als klap op de vuurpijl vertrokken er afgelopen winter nog twee Genk-sterkhouders. "Ik had ook gehoopt dat Berge en Samatta het seizoen bij ons zouden uitdoen. Maar omdat we een moeilijke start hadden en met onze nieuwe ploeg te zwak waren voor de Champions League én omdat ze een bod kregen uit de Premier League, was hun vertrek onvermijdelijk."