PSG neemt enorme beslissing: 'Mbappé moet blijven, Neymar mag naar Barça'

PSG neemt enorme beslissing: 'Mbappé moet blijven, Neymar mag naar Barça'

05-03-2020 23:32
1

Paris Saint-Germain heeft een ingrijpende beslissing genomen op sportief vlak. Kylian Mbappé geldt deze zomer als de enige speler die absoluut niet verkocht mag worden, melden Franse media. Neymar mag juist wél vertrekken.

Mbappé geldt als de toekomst van het Franse voetbal en is de favoriete speler van de steenrijke PSG-eigenaren onder aanvoering van Nasser Al-Khelaïfi. De boodschap voor de clubleiding is dan ook glashelder: de 21-jarige aanvaller koste wat kost behouden. De Franse kampioen wil hem een duizelingwekkend salaris aanbieden en van hem de best betaalde speler bij de club maken.

Volgens L'Équipe verdient Mbappé momenteel zo'n 1,9 miljoen euro per maand. Neymar is de grootverdiener van Paris Saint-Germain met drie miljoen euro per maand. Al-Khelaïfi wil echter een nieuw project rond Mbappé bouwen en in die plannen is voor twee absolute supersterren geen plaats. Het betekent dat Neymar komende zomer voor een goed bedrag mag vertrekken.

Dat is ongetwijfeld koren op de molen van FC Barcelona. De Catalanen stonden in 2017 machteloos toen PSG 222 miljoen euro betaalde voor de Braziliaan, die daarmee de duurste voetballer ter wereld werd. De Spaanse kampioen wil hem echter dolgraag weer in de armen sluiten, zo meldden de Catalaanse sportkranten woensdag.

Ook Mbappé is sinds 2017 actief in het Parc des Princes. PSG huurde hem eerst een jaar van AS Monaco, waarna hij een contract tot medio 2022 tekende. De Franse wereldkampioen is naar verluidt de gedroomde kandidaat van Real Madrid, maar De Koninklijke lijkt voorlopig geduld te moeten hebben.