'KV Mechelen licht aankoopoptie niet, Vanzeir keert terug naar Genk'

'KV Mechelen licht aankoopoptie niet, Vanzeir keert terug naar Genk'

05-03-2020 23:01 Laatste update: 20-03-2020 21:18
8

KV Mechelen en KRC Genk strijden momenteel voor een plekje in Play-Off 1. Voor Dante Vanzeir is het ook een strijd tegen zijn moederclub, dat hem uitleent aan KV Mechelen. Al is het nog maar de vraag of Vanzeir terugkeert naar Genk.

In principe keert Vanzeir wel terug naar Genk, maar KV Mechelen kan hem ook definitief overnemen. "Er is een aankoopoptie die nog gelicht kan worden door KV Mechelen", bevestigt Vanzeir bij TVL Sportcafé.

"Maar het is een beetje afwachten wat er nog zal gebeuren. Ik wil zelf ook niet te fel vooruit kijken, er komen nog belangrijke wedstrijden aan en ik probeer me op het voetbal te focussen", vertelt de spits.

"Of ik veel contact hebt met Genk? Niet zozeer met trainers of het bestuur, vooral met de jongere spelers in de kern die ik nog ken", aldus Vanzeir.

UPDATE: De kans is bijzonder klein dat KRC Genk en KV Mechelen een akkoord vinden over Vanzeir. KV Mechelen is toch niet helemaal overtuigd en zal volgens Het Belang van Limburg de pittige aankoopoptie dan ook niet lichten. Vanzeir keert daardoor terug naar Genk, dat een nieuwe oplossing moet zoeken voor de aanvaller.