Gewezen toptalent van Anderlecht ziet Engels avontuur mogelijk in sisser aflopen

Gewezen toptalent van Anderlecht ziet Engels avontuur mogelijk in sisser aflopen

05-03-2020 22:25
3

We zagen de voorbije jaren heel wat jonge landgenoten al vroeg richting het buitenland trekken. De ene al wat succesvoller dan de andere. Eén flopverhaal is dat van Jason Eyenga Lokilo, die op zestienjarige leeftijd Anderlecht verliet voor Crystal Palace.

De aanvaller trok in 2015 naar Engeland en kreeg in de zomer van 2017 wel een kans om zich te bewijzen. Verder van één partij voor Crystal Palace kwam hij niet. De aanvaller werd ook verhuurd aan Lorient, maar dat werd geen succes.

Lokilo wordt sinds februari nu gestald bij de Engelse derdeklasser Doncaster Rovers. Daar blijft hij tot het einde van dit seizoen, wanneer zijn contract bij Crystal Palace afloopt. Lokilo is daarna een vrije speler.

"Ik weet niet wat er aan het einde van het seizoen zal gebeuren", geeft Lokilo aan bij Doncaster Free Press. "Het is ook mijn job niet om daarover te praten. Ik blijf tot het einde van het seizoen bij Doncaster en dan zien we wel", klinkt het.

Lokilo mocht ook al debuteren voor Doncaster Rovers. Hij viel zeventien minuten in tegen Wycombe Wanderers en was meteen goed voor een assist.