Kritiek in Spanje op De Jong neemt toe: 'Aanpassingsperiode duurt nu echt te lang'

Kritiek in Spanje op De Jong neemt toe: 'Aanpassingsperiode duurt nu echt te lang'

Gepubliceerd: donderdag 5 maart 2020 om 16:00do 05-03-2020 om 16:00

De kritiek op Frenkie de Jong in Spanje zwelt steeds meer aan. De middenvelder van Barcelona heeft zijn Ajax-spel niet meegenomen naar Catalonië en de hoge transfersom voor De Jong doet de wenkbrauwen fronsen bij Marca.

De toonaangevende Spaanse sportkrant schrijft dat Lionel Messi niet alles alleen kan en dat er bijvoorbeeld ook van De Jong verwacht wordt dat hij het team op sleeptouw zou nemen. Dat de Nederlander een aanpassingsperiode nodig zou hebben was volgens Marca duidelijk, maar het duurt nu toch echt te lang. Zeker omdat het spelsysteem van Ajax en Barcelona gelijkenissen vertoond was het de verwachting dat De Jong nu wel gewend zou zijn.

'Zeven maanden later lijkt De Jong in de verste verte niet op die van Ajax', valt er dan ook te lezen in Marca. De experts zeggen dat de middenvelder niet op zijn natuurlijke positie speelt, maar als offensievere speler. Daarin moet de voormalig Ajacied bijdragen aan doelpunten, maar juist dat schort er nu aan. Hij heeft 'praktisch alles gespeeld en in die wedstrijden slechts twee doelpunten gemaakt en drie assists gegeven.'

De Jong heeft geen tijd meer omdat Barcelona de laatste fase van het seizoen ingaat en het nu om de prijzen gaat, zo luidt het. Het team heeft 'de beste versie van De Jong nodig', om met zijn spel en met zijn beslissende acties voor het doel impact te krijgen. Als dat niet lukt, dan wordt het winnen van titels volgens de Spaanse krant lastig.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is de kritiek op De Jong terecht?

(153 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws