Cultheld Howard maakt verrassende move: 'Mijn obsessie is alleen maar gegroeid'

Cultheld Howard maakt verrassende move: 'Mijn obsessie is alleen maar gegroeid'

05-03-2020 13:00

Tim Howard is teruggekomen op zijn beslissing om te stoppen met keepen. De 40-jarige keeper uit de Verenigde Staten beëindigde zijn carrière vorig jaar bij Colorado Rapids in de Major League Soccer, maar is nu toch weer een nieuwe uitdaging aangegaan.

Howard, die 121 keer in actie kwam voor Team USA, werd in eerste instantie alleen sportief directeur bij tweedeklasser Memphis 901 FC. Nu heeft hij echter besloten om de handschoen nogmaals op te pakken en ook te gaan keepen voor die club. "Sinds ik gestopt ben is mijn obsessie met voetbal eigenlijk alleen maar gegroeid", laat Howard weten op de website van de club.

De keeper wil graag nog een prijs toevoegen aan zijn indrukwekkende palmares. "Ik word gedreven door het verlangen naar de winst. Ik hou er van om wedstrijden te spelen en te strijden en ik ben heel blij dat ik die kans hier krijg."

In het verleden speelde Howard voor clubs als Manchester United en Everton. Voor die twee clubs speelde hij bijna vierhonderd wedstrijden in de Premier League. Met honderdtwintig interlands, bijna tweehonderd duels in de eigen MLS en een aantal bekerwedstrijden komt de keeper uit op meer dan achthonderd officiële wedstrijden. Daar komen er nu dus nog een paar bij. Op het WK van 2014 speelde Howard een schitterende match tegen de Rode Duivels. Ondanks 16 saves van de doelman haalde België het wel met 2-1.