Saelemaekers heeft brute pech bij AC Milan: Moeilijk voor mijn familie

Saelemaekers heeft brute pech bij AC Milan: "Moeilijk voor mijn familie"

05-03-2020 12:45 Laatste update: 13:00
3

Alexis Saelemaekers vertrok afgelopen winter van Anderlecht naar AC Milan. Italië is nu echter in de ban van het Corona-virus. Woensdag werd de bekerwedstrijd tegen Juventus al geschrapt.

Saelemaekers is echter niet bang voor de ziekte. "We praten er vrij weinig over in de kleedkamer. Er wordt gezegd dat het niet erger is dan griep, dus is er geen paniek. Maar als er wedstrijden worden geschrapt of achter gesloten deuren worden gespeeld, is dat wel vervelend", aldus Saelemaekers bij La Dernière Heure.

AC Milan neemt ook maatregelen. "We hebben een paar richtlijnen gekregen. De club vraagt aan de spelers om zo weinig mogelijk buiten te komen. Niet te veel op restaurant gaan, of naar de bioscoop. Als we niet op de club zijn, dan moeten we zo veel mogelijk thuis zijn."

In de stad Milaan blijven de mensen vrij kalm. "Je ziet enkele personen met maskers. Maar als iemand hoest op straat, wordt hij niet raar bekeken. We proberen zo normaal mogelijk te leven en hopen dat er niets ergs gebeurt. De mensen die naar Italië wilden komen zijn erger getroffen. Voor mijn familie is dat momenteel moeilijk."