Vossen blikt terug op Club Brugge: Spijtig dat ik geen kans heb gekregen

Vossen blikt terug op Club Brugge: "Spijtig dat ik geen kans heb gekregen"

05-03-2020 11:15
24

Jelle Vossen ruilde in de winter Club Brugge in voor Zulte Waregem. Onder Francky Dury krijgt hij vertrouwen en speelt hij dan ook altijd. Een hele opluchting voor Vossen, die bij Club maandenlang in de tribune zat.

"Na mijn komst in 2015 had ik heel sterke statistieken onder Michel Preud'homme", aldus Vossen bij L'Avenir. "Met Ivan Leko speelde ik minder, maar zat ik nog in de kern. Ik dacht dat het niet meer slechter kon voor mij, tot Philippe Clement kwam. Ik trainde iedere dag hard om toch bij de selectie te zitten, maar het was elk weekend weer een ontgoocheling."

Vossen zocht zijn weg naar de uitgang. "Het was duidelijk dat ik niet meer op mijn plaats zat bij Club Brugge en dat ik me klaar moest maken voor een nieuwe club. Daarom heb ik het nooit laten hangen. Ik bleef werken. Fysiek ben ik fit, ook al speelde ik een half seizoen niet. Ik heb nu al vijf keer zonder problemen de volledige match gespeeld voor Zulte Waregem."

Vossen blijft wel een hart voor Club Brugge hebben. "Het is een familie die je moeilijk verlaat. Maar soms moet je aan je eigen carrière denken. Ik wilde absoluut spelen en niet voor niets trainen. Ik vind het alleen spijtig dat ik mijn kans niet heb gekregen dit seizoen, want de aanvallers scoorden niet echt veel. Maar nu ben ik volledig geconcentreerd op Zulte."