Bornauw laat zich uit over zijn EK-kansen: “Zelfs als waterdrager”

Bornauw laat zich uit over zijn EK-kansen: “Zelfs als waterdrager”

05-03-2020 09:44
5

Sebastiaan Bornauw is aan sterk debuutseizoen bij het Duitse FC Köln bezig. De verdediger heeft geen aanpassingsperiode nodig gehad na zijn overstap van RSC Anderlecht. In de Bundesliga scoorde de verdediger al vijf keer.

Bornauw vloekt niet als Brandon Mechele of Elias Cobbaut worden opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez. "Echt niet, maar het motiveert mij wel. 'Als zij het kunnen, waarom ik dan niet?' Uiteraard zijn de Rode Duivels een kinderdroom. Wat komt, komt. Of het nu binnen twee maanden of binnen twee jaar is: we zien wel”, citeert Het Laatste Nieuws.

Zelf vindt Bornauw niet dat hij te bescheiden is. "Neen. Ik zou het wel leuk vinden om eens met die wereldsterren op te trekken. En ik zou me graag meten met Romelu Lukaku. Ik zou er alles aan doen om het hem zo moeilijk mogelijk te maken - als dat überhaupt kan."

EK
Bornauw wil maar al te graag naar het EK, maar blijft realistisch. "Ik acht een selectie niet realistisch. Pas op, ik zou wel mee willen, zelfs als waterdrager (lacht). Maar laat me eerst maar presteren bij Köln. (foetert) Ik had al meer kunnen scoren...”, aldus de voormalige verdediger van Anderlecht.