Ex-Standard-trainer: Probeert goed mens te zijn, maar neergezet als slecht mens

Ex-Standard-trainer: "Probeert goed mens te zijn, maar neergezet als slecht mens"

05-03-2020 08:05
3

Ron Jans komt momenteel thuis in Nederland bij van de veelbewogen weken in de Verenigde Staten rondom zijn persoon. De voormalig trainer van Standard hoopt spoedig een punt te kunnen zetten achter een nare periode uit zijn loopbaan.

In gesprek met Voetbal International hoopt Jans een einde aan alle ellende te maken, al kijkt hij nog steeds bang achterom. "Nu ik mijn verhaal doe, zullen ze misschien met een negatieve reactie komen. Ik ben bang dat ze dan dingen zullen omdraaien. Maar ik weet in ieder geval dat ik niks kwaadaardigs heb gedaan. Voel me ook niet schuldig. Ik ben wel weer eens onhandig geweest. Ik hád niet mogen meezingen in die kleedkamer", concludeert de oud-trainer van FC Cincinnati.

"Je probeert een goed mens te zijn, maar wordt neergezet als een slecht mens. Dan zak je door de grond", treurt Jans. "Dit had me nooit mogen overkomen. Ik heb niet goed ingespeeld op de Afro-Amerikanen en hun geschiedenis", steekt hij de hand in eigen boezem. "Ik was in het Underground Railroad Museum geweest en was daarvan zo onder de indruk, dat ik mijn gevoel wilde delen met de groep. Dat kun je als witte man beter niet doen in Amerika", concludeert hij uiteindelijk.