'Dat Kompany bij Anderlecht niet in mij geloofde? Onzin'

'Dat Kompany bij Anderlecht niet in mij geloofde? Onzin'

05-03-2020 07:00
9

Terwijl RSC Anderlecht dit seizoen op de dool is, breekt jeugdproduct Sebastiaan Bornauw volledig door in de Bundesliga. De verdediger van 1. FC Köln praat in Het Laatste Nieuws over zijn afscheid bij RSC Anderlecht.

Nadat Bornauw deze zomer Anderlecht verliet, klonk het verhaal dat Vincent Kompany niet in hem geloofde. "Onzin. Toen mijn transfer bijna rond was, heb ik nog één  keer op Neerpede getraind. Vincent is die dag individueel met mij komen werken. Dat moest hij niet doen, want ik was in se geen speler van Anderlecht meer, maar toch deed hij het."

Kompany maakte toen indruk op Bornauw. "Dat gaat om appreciatie van mens tot mens, dat gebaar draag ik voor eeuwig in mijn hart. Ik zal altijd veel respect voor Vincent hebben. Ik kijk naar hem op in alle facetten."

Deed het pijn Anderlecht te verlaten? "Da's logisch. Ik ben groot geworden op Anderlecht, dat is míjn club. Maar soms moet je loslaten. Wat ik wel jammer vond, is dat ik na een snertseizoen weggegaan ben. Bij de jeugd won ik alles, letterlijk, nu was het een flop. Ik heb ervan afgezien."

Terugkeer naar Anderlecht
Romelu Lukaku liet deze week op Instagram ontvallen dat hij ooit terug keert naar Anderlecht. Gaat Bornauw hetzelfde doen? "Dat is nog ver weg. Anderlecht is de club van mijn hart. En ik zou wel eens kampioen willen worden met Anderlecht …", aldus Bornauw.