City dankzij Aguero naar volgende ronde FA Cup, ook Leicester City door

04-03-2020 23:14
1

Manchester City heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Sergio Aguero zorgde voor de beslissing in het duel met Sheffield United. Kevin De Bruyne speelde niet. Bij Leicester City speelde Dennis Praet de hele wedstrijd, Youri Tielemans kwam een halfuur voor tijd in de plaats van Ndidi.

Daardoor blijft de bekerhouder in de race om de FA Cup te prolongeren. City had aan één doelpunt genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Sergio Aguero zorgde in de 53e minuut voor het enige doelpunt en bezorgde de ploeg van manager Pep Guardiola daarmee de zege: 0-1.

Ook Leicester City, dat het in eigen huis opnam tegen Birmingham City, mag zicht kwartfinalist noemen. Net als Manchester City kwam ook Leicester slechts één keer tot scoren. Ricardo Pereira kroonde zicht in de 82ste minuut tot matchwinner.

Het laatste bekerduel van woensdagavond werd niet na negentig minuten beslist. Tottenham Hotspur en Norwich City kwamen in de reguliere speeltijd niet verder dan 1-1, waardoor verlenging en eventueel strafschoppen voor de beslissing in dat duel moeten zorgen.