'Milik wil weg bij Napoli na Mertens-nieuws: Atlético Madrid meldt zich'

'Milik wil weg bij Napoli na Mertens-nieuws: Atlético Madrid meldt zich'

04-03-2020 19:00
1

Arek Milik stuurt aan op een vertrek bij Napoli. De Poolse spits wil zijn medio 2021 aflopende contract in het Stadio San Paolo niet verlengen, zo meldt Rai Sport.

Milik kwam in de zomer van 2016 voor 32 miljoen euro over van Ajax. Hoewel hij geregeld in actie komt, is de 26-jarige linkspoot nooit echt een vaste waarde geworden. Dit seizoen kwam hij zestien keer in actie in de Serie A, waarvan veertien keer als basisspeler. Daarin scoorde hij negen keer. In vier duels in de Champions League was hij drie keer trefzeker.

Nu Dries Mertens toch zijn verbintenis lijkt te verlengen bij Napoli en SPAL-spits Andrea Petagna al werd vastgelegd voor het nieuwe seizoen, neemt het perspectief van Milik af. De Poolse international kiest daarom eieren voor zijn geld. Over belangstelling heeft hij niet te klagen. Atlético Madrid zou al met de entourage van Milik hebben gesproken.

Naast Milik en Mertens heeft Napoli met Amin Younes en Hirving Lozano nog twee aanvallers die een verleden hebben in de Eredivisie. Van hen is alleen de Belg een vaste waarde.