Richarlison: Veel van mijn vrienden zitten nu in de gevangenis

Richarlison: "Veel van mijn vrienden zitten nu in de gevangenis"

Gepubliceerd: woensdag 4 maart 2020 om 17:55wo 04-03-2020 om 17:55

Richarlison denkt dat voetbal hem ervoor heeft behoed om het verkeerde pad op te gaan. De 22-jarige aanvaller van Everton groeide op in armoede in het Braziliaanse Nova Venécia, vertelt hij in een openhartig interview met O Globo.

Zijn achtergrond helpt hem bescheiden te blijven, stelt Richarlison. "Ik had vrijwel niets in mijn jeugd en plots kan ik bijna alles krijgen wat ik wil. Dus ik waardeer het, ik denk aan de toekomst. Ik ga geen grote auto kopen. Ik investeer in vastgoed en andere dingen voor de toekomst. Mijn moeder, vader, oom, oma, ik heb iedereen al een huis gegeven."

"Mijn ooms hebben een auto en mijn moeder houdt van motors, dus die heb ik voor haar gekocht", vervolgt de negentienvoudig Braziliaans international. "Mijn zus heeft drie kinderen en ik help met hun opleiding en gezondheid."

Richarlison ziet dat een aantal jeugdvrienden niet zo fortuinlijk is. "De vrienden met wie ik speelde werken nu in supermarkten of op de akkers. Maar veel van mijn vrienden van de straat zitten in de gevangenis. Ik had alles om ook die kant op te gaan. Maar mijn oom adviseerde mij en ik had Fidel, een coach die politieagent was. Hij zei dat ik talent had. Voetbal zette mij op het rechte pad."

Richarlison prijst zich dan ook gelukkig. "Ik ben nergens bang voor op het veld. Ik doe waar ik van hou. Het enige dat ik vrees is een blessure. En de kou was moeilijk. Maar ik zie spelers praten over depressies en aanpassen, dat is voor mij geen probleem."

De Braziliaan was dit seizoen goed voor tien goals en drie assists in 26 Premier League-duels. Everton nam hem in 2018 over van Watford, de club die hij één jaar eerder op het allerlaatste moment verkoos boven Ajax.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws