Deschacht over afscheid bij Anderlecht: Helaas werd mij dat niet gegund

Deschacht over afscheid bij Anderlecht: "Helaas werd mij dat niet gegund"

04-03-2020 17:45
12

Olivier Deschacht (39) is nog altijd een belangrijke pion bij Zulte Waregem. Deschacht maakt er echter geen geheim van dat hij liever bij Anderlecht was gebleven. Het boegbeeld van de club kreeg zelfs geen afscheidswedstrijd meer. 

"Hoe ouder ik werd, hoe meer ik droomde van een afscheid bij Anderlecht zoals dat van Zetterberg indertijd", geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Tot plots dat telefoontje, drie weken na het seizoen 2017/18. Van de nieuwe voorzitter: dat mijn contract niet meer verlengd zou worden, terwijl Hein Vanhaezebrouck en Luc Devroe me tijdens de play-offs het omgekeerde beloofd hadden."

Deschacht vond dat erg pijnlijk. "Het zit me nog altijd hoog, ja. Als ze me tijdig hadden ingelicht, dan had ik dat ook zeer jammer gevonden, maar dan had ik tenmínste nog een echte afscheidswedstrijd kunnen vieren. Helaas werd me dat niet gegund…"

In het shirt van Lokeren kreeg hij uiteindelijk toch een soort afscheid. "Voor de aftrap kreeg ik een goedkoop kadertje toegestopt en een getekende regenboogtrui van Remco Evenepoel. Het mooiste was echter het applaus van de supporters. Voor de wedstrijd, in de derde minuut en het luidst toen ik de 0‑1 binnen kopte. Alsof het in de sterren stond geschreven. Ik heb toen niet gejuicht, neen. Kon ik niet maken voor de supporters die me twintig jaar lang gesteund hadden."

Deschacht vindt dat één van de mooiste momenten uit zijn carrière. "Ik kreeg van de fans een staande ovatie. En na de match nog een. Voor de eerste keer in mijn carrière heb ik toen zelfs gehuild, in de kleedkamer. Door de mix van emoties: boos omdat ik nog altijd voor Anderlecht had moeten spelen, maar ook blij terugblikkend op al die mooie jaren."