Dessers is in de wolken met internationale selectie: ‘Vereerd en trots’

Dessers is in de wolken met internationale selectie: ‘Vereerd en trots’

04-03-2020 17:15 Laatste update: 21:24
3

Cyriel Dessers heeft zijn eerste selectie voor de nationale ploeg van Nigeria beet. Hij werd opgeroepen voor de dubbele confrontatie met Sierra Leone.

Nigeria speelt op 23 én 31 maart tegen Sierra Leone. Eerder won het al van Benin en Lesotho, waardoor het dus leider is in de poule. De eerste twee van iedere poule mogen doorgaan naar het hoofdtoernooi.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Eind 2019 nam hij al het besluit om zich beschikbaar te stellen voor Nigeria. Bondscoach Gernot Rohr heeft daar snel gebruik van gemaakt. Dessers maakt dit seizoen indruk in de Eredivisie: in 24 wedstrijden heeft hij inmiddels al 15 goals gemaakt voor Heracles Almelo.

Dessers is lang niet de enige bekende naam in de selectie. Ook Wilfred Ndidi (ex-KRC Genk), Victor Osimhen (ex-Charleroi), William Ekong, Moses Simon en Samuel Kalu (allemaal ex-KAA Gent) doen nog een belletje rinkelen in ons land.

Update: Belgisch jeugdinternational Cyriel Dessers heeft zijn eerste selectie voor de Nigeriaanse nationale ploeg beet. Op sociale media reageerde de aanvaller. ‘Zeer vereerd en trots. Ik kan niet wachten om het groen-witte tenue te dragen en het team te ontmoeten’, klinkt het.