Genk bouwt verder aan reputatie: Buitenlandse clubs weten dat inmiddels

Genk bouwt verder aan reputatie: "Buitenlandse clubs weten dat inmiddels"

04-03-2020 12:24
8

KRC Genk slaagde er opnieuw in een heleboel spelers voor recordbedragen te verkopen. Dimitri De Condé is niet verrast dat het merendeel van deze spelers het goed doet bij hun nieuwe club.

De recordtransfers van afgelopen winter waren uiteraard die van Ally Samatta en Sander Berge. "Samatta profiteert van het feit dat Aston Villa enkele geblesseerden had, maar hij heeft ook de juiste leeftijd nu om in die competitie te spelen", aldus De Condé in Sport Voetbal Magazine. Ook Sander Berge kende een sterk begin bij zijn nieuwe club. "Dat verrast me geenszins", is de technisch directeur duidelijk.

Genk bouwt zo verder aan een inmiddels sterke reputatie. "Buitenlandse clubs weten ondertussen dat wij niet alleen goed verkopen, maar ook goed opleiden", merkt De Condé op. Een andere recordaankoop kon echter niet doorbreken in Genk, in Schotland gaat het Ianis Hagi wel een stuk beter af. "Hij was vragende partij om te vertrekken. Bij de Rangers speelt hij nu op rechts, bij ons staat daar Junya Ito. Die doet het zo goed dat we Hagi geen garanties konden geven."