'Barcelona gaat vól voor Neymar: Braziliaan heeft ontsnappingsroute bij PSG'

'Barcelona gaat vól voor Neymar: Braziliaan heeft ontsnappingsroute bij PSG'

04-03-2020 10:00
1

Neymar wil komende zomer een transfer van Paris Saint-Germain naar FC Barcelona forceren, zo meldt Diario Sport. De 28-jarige Braziliaan prijkt woensdag op de voorpagina van de Catalaanse sportkrant.

Neymar is het belangrijkste transferdoelwit van Barça, klinkt het. De Spaanse kampioen hoopt dat PSG volgende week wordt uitgeschakeld door Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League, waarna het 'offensief' kan beginnen. Volgens Sport acht Barcelona het noodzakelijk om een topspeler te strikken die het team de komende jaren kan dragen, aangezien veel steunpilaren op leeftijd geraken.

Neymar voldoet aan veel voorwaarden om die rol op zich te nemen in Camp Nou en weet zich gesteund door Lionel Messi. Wel moet hij dan de rechtszaken tegen Barcelona laten vallen. Ook moeten de Catalanen om tafel met PSG, waarmee het bepaald geen goede relatie heeft. De Fransen zijn bovendien niet happig om Neymar te laten gaan. De dribbelaar ligt tot medio 2022 vast in het Parc des Princes.

Volgens Sport is er echter een ontsnappingsroute. Neymar kan vanaf komende zomer via de FIFA zijn contract eenzijdig beëindigen. De wereldvoetbalbond moet dan een financiële vergoeding voor zijn club bepalen. Het kamp-Neymar weet dat dit bedrag ongeveer 180 miljoen euro zal zijn. De Braziliaan kan van die optie gebruikmaken omdat hij ouder is dan 28 jaar en er drie seizoenen op heeft zitten bij PSG.

Barça hoopt ondertussen dat een gang van Neymar naar de FIFA niet nodig zal zijn. Net als vorige zomer lijkt een nieuwe transfersoap hoe dan ook in de maak, stelt Sport.