Duits bekersprookje voor vierdeklasser; Newcastle laat zich niet verrassen

Duits bekersprookje voor vierdeklasser; Newcastle laat zich niet verrassen

04-03-2020 07:27

Newcastle United heeft de zesde ronde van het FA Cup-toernooi gehaald. De lastige uitwedstrijd bij West Bromwich Albion werd relatief eenvoudig gewonnen door de mannen van trainer Steve Bruce: 2-3.

Newcastle rekent af met West Bromwich Albion
Newcastle United heeft de zesde ronde van de FA Cup bereikt. The Magpies overleefden een op papier lastige uitwedstrijd bij West Bromwich Albion relatief gemakkelijk en wonnen dankzij twee goals van Miguel Almirón met 3-2 op The Hawthorns. De Paraguayaanse middenvelder scoorde voor rust twee keer en zag hoe Allan Saint-Maximin er na de pauze 0-3 van maakte. De 1-3 van Matt Phillips en de 2-3 van Kenneth Zohore kwamen te laat voor West Brom.

Saarbrücken verbijstert vriend en vijand
Dat het nietige Saarbrücken, actief op het vierde niveau in Duitsland, in de kwartfinale van de DFB Pokal stond was al een wonder op zich. Toch wisten ze het nog bonter te maken door Bundesliga-ploeg Düsseldorf in eigen huis na strafschoppen uit te schakelen. De gasten redden het vege lijf al in de negentigste minuut door de 1-0 van Tobias Jänicke goed te maken middels een goal van Mathias Jörgensen, maar uiteindelijk ging de vierdedivisionist na strafschoppen alsnog door.