Liverpool is de kluts even kwijt: na Watford is nu ook Chelsea veel te sterk

Liverpool is de kluts even kwijt: na Watford is nu ook Chelsea veel te sterk

03-03-2020 22:39
4

Liverpool heeft de 3-0 nederlaag van afgelopen zaterdag bij Watford niet recht weten te zetten. In de vijfde ronde van de FA Cup werd er op bezoek bij Chelsea wederom verloren: 2-0. Bij Liverpool startte Divock Origi in de basis.

Een bezoek aan Stamford Bridge leek een uitstekende aangelegenheid voor Liverpool om de zure nasmaak van Watford-uit weg te spoelen, maar niets was minder waar. Chelsea begon furieus en de voorsprong die ze daar aan overhielden was dan ook verdiend. Willian kreeg de bal op een presenteerblaadje na een fout van de Liverpool-defensie, waarna hij via de grabbelende handen van keeper Adrián het net vond.

Het zat The Reds ook niet bepaald mee. Even later kreeg de ploeg van trainer Jürgen Klopp drie dotten van kansen binnen tien seconden om uit een scrimmage te scoren, maar tot drie keer toe wist Chelsea-goalie Kepa Arrizabalaga zijn doel schoon te houden. Veel meer mogelijkheden kon Liverpool ook niet overleggen en in de tweede helft slaagden Van Dijk en de zijnen er ook niet in om echt druk op Chelsea te krijgen.

De 2-0 hing meer in de lucht dan de 1-1 en uiteindelijk was Ross Barkley degene die de tweede Londense goal daadwerkelijk op het bord zette. Hij mocht vrij doorlopen van eigen helft en schoot de bal knap vanaf de rand van 'de zestien' binnen. In de slotfase waren de pogingen van Liverpool om het nog spannend te maken vruchteloos.