Club Brugge ligt tot vier keer toe op recordkoers in Jupiler Pro League

Club Brugge ligt tot vier keer toe op recordkoers in Jupiler Pro League

03-03-2020 21:15
33

Club Brugge raast door de reguliere competitie. Het staat soeverein aan kop met liefst twaalf punten voorsprong op KAA Gent. Het Nieuwsblad becijferde dat Club vier keer op recordkoers ligt.

Zo kan Club de meeste punten in de reguliere competitie halen sinds de invoering van de Play-Offs. Nu is de recordhouder Anderlecht met 69 punten. Club heeft er 67 en moet dus nog één keer winnen. Met wedstrijden tegen Cercle Brugge en Eupen voor de boeg is dat niet onwaarschijnlijk.

Ook een heel bereikbaar record is dat van de minste verliesmatchen. Voorlopig staat dat op drie, terwijl Club nog maar één wedstrijd verloor. Als Club geen nul op zes haalt is dat record binnen. Ook qua doelsaldo kan Club nog moeilijk het record verliezen. Het heeft nu +43, terwijl het record op +42 staat.

Club heeft bovendien nog maar dertien tegengoals. Standard is voorlopig de recordhouder met zeventien tegengoals in 2014. Ook dat lijkt dus haalbaar voor Club. Verder kan het ook het aantal winstmatchen evenaren, maar dan moet Club wel nog beide matchen winnen. Anderlecht kon in het seizoen 2009-2010 namelijk liefst 22 reguliere wedstrijden winnen.

Het record van meeste goals is dan weer zo goed als onmogelijk. Dat staat op 69 goals (gedeeld door Anderlecht en Club Brugge), terwijl Club er dit seizoen maar 56 heeft. Enkel twee monsterscores kunnen Club daar dus nog redden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie