Morioka bloeit weer helemaal open: Bij Anderlecht zat hij in een keurslijf

Morioka bloeit weer helemaal open: "Bij Anderlecht zat hij in een keurslijf"

03-03-2020 20:30
6

Ryota Morioka is dit seizoen weer helemaal de oude. De Japanner is dé draaischijf bij Sporting Charleroi na een mislukt avontuur bij Anderlecht. Gunther Van Handenhoven snapt waarom het voor Morioka niet lukte bij Anderlecht.

"Hij kwam uit een heel ander systeem bij Waasland-Beveren, waar hij in de omschakeling de vrijheid kreeg om zijn ding te doen", legt Van Handenhoven uit bij Sporza"Bij Anderlecht zat hij in het keurslijf van het systeem van Hein Vanhaezebrouck, met heel veel richtlijnen en looplijnen. Daardoor verloor hij wat van zijn creativiteit en was hij te veel aan het nadenken. Daar heeft hij zichzelf misschien wat in verloren. Bovendien draaide Anderlecht op dat moment ook niet geweldig."

Arnar Vidarsson is altijd in zijn kwaliteiten blijven geloven. "Je ziet hem op het veld constant rond zich kijken. Dat is het kenmerk van een heel goeie speler. Zo weet hij perfect wat er rond hem gebeurt. Zijn steekpassen zijn ook altijd op maat. Hij heeft een ongelooflijk goed gewicht in zijn passing. Als verdedigende middenvelder voetbalt hij ook bijna altijd vooruit", besluit hij.