Joos laat zich kritisch uit over Referee Department: Worden toch genoeg betaald?

Joos laat zich kritisch uit over Referee Department: "Worden toch genoeg betaald?"

03-03-2020 13:17
18

Naar wekelijkse gewoonte licht het Referee Department aan het begin van de week enkele scheidsrechterlijke beslissingen toe. Ook deze week was het weer prijs, al toonde Filip Joos zich erg kritisch over de gang van zaken.

Het Referee Department had ook deze week genoeg werk om te verduidelijken wat goed en minder goed ging op de Belgische velden. Een vijftal scheidsrechterlijke beslissingen werden toegelicht, waaronder de elleboogstoot van Balanta, de handsbal van Rits en de stevige fout van Kouassi. Een heleboel andere merkwaardige fases werden echter niet onder de loep genomen, denk bijvoorbeeld aan de afgekeurde goal van Gent.

Filip Joos kan zich niet vinden in die willekeurige werkwijze. "Ik denk dat het Referee Department genoeg wordt betaald om alle fases te beoordelen", toont de analist zich kritisch in Extra Time. "Als je die job doet en het is je taak om hierover te communiceren, moet je over alles zeggen wat je ervan vindt. Wat het oordeel ook is, neem toch gewoon de moeite om die vier zinnen te typen."