'Athletic Bilbao wil Higuaín en vindt achterpoortje voor Baskische roots'

'Athletic Bilbao wil Higuaín en vindt achterpoortje voor Baskische roots'

03-03-2020 09:55

Een opvallend transfergerucht uit Spanje: Gonzalo Higuaín zou de overstap kunnen maken naar Athletic Bilbao. De club uit de Primera División onderzoekt de mogelijkheid om de Argentijnse spits naar Spanje te halen.

Dat meldt het Spaanse Marca. De interesse komt als een verrassing, aangezien Athletic alleen maar spelers met een Baskische achtergrond onder contract mogen zetten. Wat blijkt: de overgrootvader van Higuaín was Baskisch en is in het verleden naar Argentinië verhuisd. Dit maakt een transfer van de Argentijnse spits naar Athletic bespreekbaar.

Het contract van Higuaín bij Juventus loopt na dit seizoen af en de spits wil naar verluidt een nieuw avontuur aangaan. De voormalig Real Madrid-aanvaller heeft naast de Argentijnse ook de Franse nationaliteit, aangezien hij geboren werd in Brest. Zijn vader voetbalde op dat moment namelijk voor Stade Brest.

Jorge Higuaín, de vader van Gonzalo, vertelde eerder al over zijn Baskische roots. "Mijn grootvader was van Baskisch-Franse origine. Mijn vader leerde me dat Baskische mensen niet Spaans, niet Frans, maar alleen Baskisch zijn."