'Vercauteren geeft voorkeur op jeugdproducten in plaats van op Pjaca'

'Vercauteren geeft voorkeur op jeugdproducten in plaats van op Pjaca'

03-03-2020 07:00 Laatste update: 15:39
23

Het huwelijk tussen Marko Pjaca en RSC Anderlecht hoeft deze zomer niet te stoppen. Volgens Sportwereld kan Anderlecht Pjaca definitief inlijven. Toch is het maar de vraag of dat ook effectief gaat gebeuren.

Ooit stond Pjaca te boek als een toptalent. In 2016 betaalde Juventus nog 23 miljoen euro voor de Kroatische aanvaller aan Dinamo Zagreb. Maar twee zware knieblessures later verdween Pjaca volledig uit beeld bij Juventus.

Tijdens de afgelopen transferperiode bood Anderlecht Pjaca een oplossing. Het nam hem over op huurbasis voor een half jaar met de optie voor nog een jaar. Toch zou Anderlecht ook een aankoopoptie bedwongen hebben op de speler. Die kan het deze zomer al activeren.

Of Anderlecht Pjaca ook definitief gaat overnemen, hangt af van de komende weken. Volgens Sportwereld zijn Vincent Kompany en Frank Vercauteren nog niet (volledig) overtuigd over de kwaliteiten en de fysieke paraatheid van de speler.

Bij Anderlecht speelde Pjaca voorlopig mee in vier wedstrijden. Tegen KAA Gent viel hij vlak voor het einde in. Tegen KV Mechelen mocht hij een halfuur opdraven. Tegen KAS Eupen – waarin hij scoorde – en tegen Waasland-Beveren werd hij telkens iets voorbij het uur vervangen.

Update: Anderlecht neemt het zaterdag op tegen Zulte Waregem. Volgens La Dernière Heure is er voor Pjaca geen basisplaats weggelegd. Jérémy Doku en Francis Amuzu krijgen volgens de Waalse krant de voorkeur op Pjaca.