Ik zie Genk als een club die om de vier à vijf jaar een fantastische ploeg heeft

"Ik zie Genk als een club die om de vier à vijf jaar een fantastische ploeg heeft"

02-03-2020 23:22
11

Landskampioen KRC Genk moest zondagmiddag haar meerdere erkennen in huidige koploper Club Brugge (1-2). De Limburgers speelden met overtuiging tegen een sterk Club, maar moesten uiteindelijk de duimen leggen. Het panel van Extra Time zag desondanks positieve zaken bij Genk.

Vooral de hoge pressing van Hannes Wolf kon Arnar Vidarsson wel smaken. "Dit is wel de huisstijl van Genk", zegt de IJslander bij Extra Time. "Ik zie hen veel liever zo spelen dan een paar weken geleden, met vijf vanachter. Bij balverlies direct die druk vooruit zetten. Je kon het DNA van Genk zien in die wedstrijd. In de eerste helft vond ik ze niet veel minder dan Club Brugge."

"Hoe ik Genk zie, in mijn hoofd, is als een club die om de vier à vijf jaar een fantastische ploeg heeft", gaat Vidarsson verder. "En dan verkopen ze, omdat ze moeten. Dat is een fantastische manier van werken. Het is een opleidingsclub, maar dan op hoog niveau in België. Dit moet je incalculeren."

Filip Joos is het daarmee eens, maar stelt zich vragen bij de kwaliteit in balbezit. "Toch is er niemand bij de aankopen van wie ik het geloof heb dat die het gaat maken", is Joos negatief. "Er zit geen Pozuelo of Malinovsky bij. Ik vind dat het toch wel moeilijk loopt. Thorstvedt vond ik niet goed", verwijst de journalist nog naar de Noorse winteraankoop.