Mea culpa RB Leipzig na 'racistische' weigering: 'Willen graag onze excuses maken'

Mea culpa RB Leipzig na 'racistische' weigering: 'Willen graag onze excuses maken'

02-03-2020 19:35

RB Leipzig is maandag diep door het stof gegaan na een 'racistisch' incident, waarbij verschillende Japanse supporters geweerd werden uit het stadion. Men werd geweigerd door de vrees voor het Coronavirus.

Leipzig speelde zondag een competitiewedstrijd tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz (1-1), al was de wedstrijd niet voor iedereen toegankelijk. Verschillende Japanse supporters werden niet toegelaten in de Red Bull Arena en de nummer twee van de Bundesliga heeft op Twitter nu zijn excuses gemaakt voor het incident. 'Het grondpersoneel is geïnstrueerd om de beveiligingschecks richting bepaalde groepen op te schroeven, door het potentiële extra gevaar die zij met zich meebrengen.'

Het betoog vervolgt. 'Helaas is er een hierbij een fout gemaakt. Met alle respect naar onze Japanse gasten. We willen graag onze excuses aanbieden voor deze grote fout. Op dit moment proberen wij in contact te komen met de desbetreffende fans, en willen wij ze graag uitnodigen voor onze volgende thuiswedstrijd, zodat we het goed kunnen maken', schrijft de schuldbewuste club in de verklaring.