Breaking news

VP 11: Vormer is nog niet versleten, nieuwe chou-chou bij Union

Zwitserland weigert af te wachten: competities voor minstens een maand stilgelegd

Zwitserland weigert af te wachten: competities voor minstens een maand stilgelegd

Gepubliceerd: maandag 2 maart 2020 om 18:45ma 02-03-2020 om 18:45

Ricky van Wolfswinkel werd sowieso nog twee weken aan de kant gehouden bij FC Basel, maar hoeft de komende maand überhaupt niet te rekenen op competitievoetbal. De Zwitserse bond heeft besloten de twee hoogste competities een maand stil te leggen wegens het Coronavirus.

De eerste grote beslissing in de voetbalwereld qua Coronavirus is genomen in Zwitserland. De Zwitserse regering liet in een eerder stadium al doorschemeren dat grote evenementen waar meer dan duizend bezoekers op af komen, geen doorgang mogen vinden. Voetbalwedstrijden vallen ook onder die categorie, wat de twintig clubs heeft doen besluiten een spoedvergadering te houden, zo meldt onder andere Corriere Del Ticino. Met de maatregelen wil men voorkomen dat het Coronavirus zich kan verspreiden.

"Als alles goed gaat, is het een eerste denkbaar scenario om het weekend van 4-5 april opnieuw te beginnen", legt Michele Campana, algemeen directeur van de voetbalclub Lugano, uit aan de krant. De twintig clubs buigen zich op 13 maart opnieuw over het dossier om te kijken hoe de gang van zaken ervoor staan. Mocht er op 18 april nog niet gespeeld zijn in Zwitserland, is beëindiging van de competitie een realistische optie, al valt er op dit moment niks uit te sluiten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een goede maatregel?

Ja
51%
Nee
49%
(68 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws