Sambi-Lokonga zet zich na prestaties bij Anderlecht in indrukwekkend lijstje

Sambi-Lokonga zet zich na prestaties bij Anderlecht in indrukwekkend lijstje

02-03-2020 16:33
11

RSC Anderlecht koos dit seizoen volop voor de jeugd en gaf enkele jonkies heel wat speelminuten. Een keuze die niet meteen veel punten opleverde, maar wel heel wat jonkies in de spotlights heeft gezet. Daar is Albert Sambi-Lokonga er één van.

Onder Vincent Kompany is de middenvelder incontournable en staat hij vrijwel wekelijks ook in de basis. Hij wisselt goede met mindere prestaties af, maar wordt naar verluidt wel al gevolgd door hel wat buitenlandse clubs.

In het buitenland lijkt Sambi-Lokonga ook enorm naar waarde te worden geschat. Zo berekende Transfermarkt dat de middenvelder nu al één van de duurste jonge middenvelders ter wereld is. Hij staat nu al in de top tien van de duurste youngsters onder 21.

De waarde van Sambi-Lokonga wordt op elf miljoen euro geschat, daarmee is hij de op zes na duurste jonge middenvelder ter wereld. Arsenal heeft met Guendouzi (50 miljoen) en Willock (achttien miljoen) twee jonkies in de top drie. Foden van Manchester City (dertig miljoen) staat op de derde plek.