Rits doet Vormer vergeten bij Club Brugge: Maakte het verschil

Rits doet Vormer vergeten bij Club Brugge: "Maakte het verschil"

02-03-2020 21:55
18

Met zijn doelpunt in het slot van de partij kroonde Mats Rits zich weer tot matchwinnaar bij Club Brugge. De middenvelder verving Ruud Vormer tegen KRC Genk en deed dat met verve. Gert Verheyen is onder de indruk.

"In de topper toonde matchwinnaar Rits dat een vos zijn streken niet verleert", klinkt het bij Het Nieuwsblad. "Rits speelde in de rol van Ruud Vormer, als aanvallende middenvelder. Zo begon hij aan zijn carrière bij Beerschot, maar in de jaren nadien werd hij omgeturnd tot een meer verdedigende middenvelder, die zich liet gelden als recuperator en kuitenbijter", klinkt het.

Rits scoorde de voorbije weken al meermaals voor Club Brugge. "Zijn goeie voeten, zijn aanvallende troeven en zijn scorend vermogen is hij echter niet verloren. Dat bleek al thuis tegen Waasland-Beveren met twee goals en nu ook tegen Genk. Rits kreeg daarvoor al twee kansen om de match te beslissen. Vooral de tweede, met links, had hij moeten afmaken. De derde kans bleek de goeie na een gemeten pass van Okereke", aldus Verheyen.

De analist zag Rits vooral heel goed lopen. "Zijn kansen kwamen er doordat hij gepast infiltreert in de rug van de verdedigers. Rits kijkt niet op een metertje meer of minder. Hij liep in Genk zelfs 12,7 kilometer, wat toch zeer veel is. Met die meters tot in de zestien maakte hij finaal ook het verschil", besluit Verheyen.