Gigantische lof voor Courtois na overwinning tegen Barça: 'Heilige van Real'

Gigantische lof voor Courtois na overwinning tegen Barça: 'Heilige van Real'

02-03-2020 15:37
4

Thibaut Courtois is er met Real Madrid zondag in geslaagd om te winnen van Barcelona. Onze landgenoot hield alweer de nul en hield De Koninklijke recht met enkele knappe reddingen. Het leverde hem ook heel wat lof op in Spanje.

Bij Mundo Deportivo vond men hem de beste speler op het veld van Real en schreef men een hele lofrede. 'Hij is groot, maar toch heeft hij indrukwekkende reflexen in huis. Dat in combinatie met zijn intelligentie en positionering maakt het erg moeilijk om tegen hem te scoren', klonk het.

Marca vergeleek onze landgenoot met Miguel Suarez, de legendarische doelman die van 1967 tot 1986 doelman was bij Real Madrid. 'Hij hielp zijn team door uit te komen wanneer het nodig was. Met vier saves hield hij zijn netten ongeschonden', schreef de Spaanse krant.

AS gaf onze landgenoot dan weer een 9 op 10 voor zijn partij. 'Drie fundamentele reddingen in de eerste helft, zeker die oog in oog met Arthur. Hij vermeed een voorsprong van Barça met andermaal een fantastische prestatie.'

Daarnaast was er ook El Desmarque met de loftrompet. 'Het Estadio Santiago Bernabeu was getuige van de geboorte van een nieuwe 'heilige'. Het is lang geleden dat het doel van Real Madrid verdedigd werd door iemand van het niveau dat Thibaut Courtois tegenwoordig haalt. De Belg, die begin dit seizoen voor nog wat twijfels zorgde, heeft een nieuw superieur voetbalniveau bereikt.'