Martinez reageert op stage in Qatar: 'Mogelijk geen oefenmatchen'

Martinez reageert op stage in Qatar: 'Mogelijk geen oefenmatchen'

02-03-2020 14:14 Laatste update: 09-03-2020 13:47
3

De Rode Duivels hebben een stage gepland in Doha, Qatar, op 24 maart. Daar zullen ze een week trainen en twee oefenwedstrijden spelen. Het Corona-virus kan echter roet in het eten gooien. Er is zaterdag een eerste geval vastgesteld in Qatar.

Ook zouden verschillende spelers verbaasd zijn dat de voetbalbond nog geen praktische details over de stage heeft gecommuniceerd, laat Het Nieuwsblad weten. Op 27 maart spelen de Rode Duivels tegen Portugal en op 30 maart staat Zwitserland op het programma.

De kans zit er echter in dat de stage in Qatar wordt afgelast. In dat geval loopt de Belgische voetbalbond zo’n 2,7 miljoen euro mis. Dat biedt de Aspire Academy aan. Bondscoach Roberto Martinez wilde voor de vitamine D op stage naar Qatar.

Update: De stage in Qatar dreigt in het water te vallen door het coronavirus. Tegenover Het Nieuwsblad laat de bondscoach zich uit over de situatie. “We zullen zeker geen enkel risico nemen en we volgen de situatie dan ook op de voet op. Maar we hebben reeds heel positieve gesprekken gevoerd met de Qatarese federatie en momenteel hoeven we de stage niet in vraag te stellen.”