Onzekerheid over toekomst Buffon: 'We hebben er nog niet over gesproken'

Onzekerheid over toekomst Buffon: 'We hebben er nog niet over gesproken'

02-03-2020 13:14

Het is nog niet duidelijk of Gianluigi Buffon na dit seizoen nog doorgaat als profvoetballer. De 42-jarige Italiaanse doelman heeft volgens zijn zaakwaarnemer nog niets besloten.

Buffon keerde afgelopen zomer terug bij Juventus na een kort avontuur bij Paris Saint-Germain. Voordat hij in de zomer van 2018 transfervrij de overstap maakte naar Parijs speelde hij al vanaf 2001 bij Juventus, waar hij momenteel de tweede keus onder de lat is achter Wojciech Szczęsny.

De teller staat inmiddels op 667 wedstrijden voor Juventus en het is nog maar de vraag of daar veel duels bij gaan komen. Silvano Martina, de zaakwaarnemer van Buffon, laat aan Tuttomercatoweb weten dat de toekomst van de 176-voudig international van Italië nog niet duidelijk is. "We hebben dat probleem nog niet behandeld. Hij zal gaan beslissen, maar we hebben het er nog niet over gehad."

Martina gaat tevens in op de vraag of Buffon nog meer prijzen aan zijn imopsante CV kan toevoegen, gezien de huidige stand in de Serie A. "Niet elk jaar is hetzelfde. Het is moeilijk om de titel te pakken, laat staan negen keer op rij", aldus de zaakwaarnemer over de titelkansen van Juventus, dat momenteel tweede staat op de ranglijst achter SS Lazio.