VP 11 Van De Week, Speeldag 28: Vlap bevestigt, Mbokani staat weer op

VP 11 Van De Week, Speeldag 28: Vlap bevestigt, Mbokani staat weer op

02-03-2020 12:45 Laatste update: 03-03-2020 07:05
5

Ook op Speeldag 28 was er weer heel wat te beleven op de Belgische velden. Zo waren er mooie zeges voor Anderlecht en Club Brugge, maar ook Sporting Charleroi werpt zich steeds meer op als topclub.

Bossut moet uitkijken
Bij Zulte Waregem kreeg Eike Bansen twee doelpunten binnen tegen KV Kortrijk, maar hij speelde wel een topmatch. Kortrijk had de wedstrijd ook kunnen winnen, maar Bansen is een betrouwbaar sluitstuk dat vaste waarde Bossut het vuur aan de schenen kan leggen.

In de verdediging is Dorian Dessoleil aan een heerlijk seizoen bezig bij Charleroi. De rots in de branding kan nu zowaar ook nog vrijschoppen nemen, al scoorde hij met hulp van Standard-doelman Bodart. Bij Kortrijk was Tuta de held met de winning goal. Op de backs kiezen we voor Dimitar Velkovski van Cercle Brugge en Michael Murillo van Anderlecht.

Balans op het middenveld
Op de middenstrook kunnen we deze week gaan voor een perfecte driehoek met een zes, een acht én een nummer tien. Rob Schoofs is een metronoom bij KV Mechelen en maakte de levensbelangrijke 0-1 tegen STVV. Mats Rits deed de geblesseerde Vormer vergeten met alweer een goal voor Club Brugge. Michel Vlap mag zeker niet ontbreken: hij scoorde zelfs twee goals voor Anderlecht en is eindelijk zijn geld waard.

Dieu n'est pas mort
Bij Antwerp snoerde Dieumerci Mbokani is vijf minuten iedereen de mond. Hij scoorde daarin al twee goals en maakte er later een hattrick van tegen KV Oostende. Knowledge Musona zorgde bij Eupen definitief voor de redding. KRC Genk verloor thuis van Club Brugge, maar Junya Ito blijft levensgevaarlijk en strafte een zware blunder van Sobol genadeloos af.  

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is het elftal van de week! #ZulteWaregem #RSCAnderlecht #Anderlecht #RSCA #KVKortrijk #Charleroi #CercleBrugge #ClubBrugge #KVMechelen #KRCGenk #Antwerp #AntwerpFC #KASEupen #Eupen #JPL

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op