'Manchester United wil records breken met transfer van 115 miljoen'

'Manchester United wil records breken met transfer van 115 miljoen'

02-03-2020 12:15
10

Manchester United leidt de dans om Jadon Sancho. Dat meldt The Telegraph maandag. De Engelse sensatie van Borussia Dortmund moet de eerste Premier League-versterking van meer dan 115 miljoen euro worden.

De negentienjarige Sancho maakte in 2017 de overstap van Manchester City naar Dortmund en is dit seizoen weer goed voor veertien goals en veertien assists in de Bundesliga. Het levert hem concrete belangstelling van Manchester United op. De Engelse grootmacht wil de vleugelaanvaller in de zomer voor 115 miljoen euro losweken uit Duitsland. Het zou Sancho de duurste versterking in de historie van United én de Premier League maken.

Volgens The Telegraph ziet Sancho een verhuizing naar Old Trafford zitten. Zodra United en Dortmund het eens zijn over de transfersom, worden de gesprekken met de speler 'straightforward', klinkt het. Sancho kan wekelijks 230 duizend euro gaan verdienen.

Ook Liverpool en Chelsea zouden interesse hebben in Sancho, maar Manchester United is de duidelijke favoriet. Het Engelse toptalent past in de profielschets van The Red Devils, die zich vorig jaar versterkten met Harry Maguire, Daniel James en Aaron Wan-Bissaka. In de winter kwam Bruno Fernandes naar Old Trafford en de Portugees blijkt een schot in de roos.