Oulare uit de bocht bij Standard? 'Daar moeten zijn bazen hem op wijzen'

Oulare uit de bocht bij Standard? 'Daar moeten zijn bazen hem op wijzen'

Gepubliceerd: maandag 2 maart 2020 om 12:00ma 02-03-2020 om 12:00

Standard leed zondag een pijnlijke nederlaag tegen Sporting Charleroi. Het werd een droge 2-0. Peter Vandenbempt knapte af op het rustinterview van Obbi Oulare.

'Het interview met Obbi Oulare tijdens de rust vond ik even straf als onbegrijpelijk. Tot twee keer toe zei hij dat het logisch was dat België geen scheidsrechters heeft op EK's en WK's want dat ze gewoon slecht zijn', aldus Vandenbempt bij Sporza. 'De eerlijkheid gebiedt me wel om te zeggen dat Oulare ook zei dat Standard slecht was, wat wel juist was.

'Dat een speler bij de rust na zo'n slechte 1e helft van zijn team en eigenlijk ook zonder echte reden - Boucaut had een paar dingen anders kunnen beslissen, maar had geen zware flaters gemaakt - zulke dingen vertelt, is toch bijzonder pijnlijk. Het was onbegrijpelijk en straf wat Obbi Oulare vertelde over de scheidsrechter, al moet ik helaas ook wel zeggen dat hij er in het algemeen niet al te ver naast zat.

Vandenbempt hoopt dat Oulare wordt berispt. 'Het is een wel een verademing dat een voetballer in die korte interviews niet in eindeloze clichés vervalt en Oulare is een fijne gesprekspartner met het hart op de tong, maar dit mag natuurlijk niet. Daar moeten zijn bazen hem toch een keertje op wijzen.'


 

Wat mij betreft hoeft het Referee Department niet elke keer publiekelijk te zeggen dat het beter moet, maar ik hoop dat de zaken intern wel benoemd worden. Want het is te vaak niet goed.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws