Mbokani met zuivere hattrick voor Antwerp: Ik ben echt heel blij voor Mbo

Mbokani met zuivere hattrick voor Antwerp: "Ik ben echt heel blij voor Mbo"

02-03-2020 08:45 Laatste update: 08:47
9

Dieumerci Mbokani (34) heeft opnieuw de weg naar de netten gevonden bij Royal Antwerp FC. Tegen KV Oostende (3-1) was de Congolees goed voor een zuivere hattrick, waarmee hij opnieuw naast Jonathan David (KAA Gent) komt in de topschuttersstand met achttien goals.

Zijn ploegmaats waren dan ook blij voor Mbokani. "Ik ben echt heel blij voor Mbo", zei Refaelov in Het Nieuwsblad. "David is fantastisch bezig in Gent en stond plots drie goals vóór, waardoor hij moest achtervolgen. Maar hij heeft het meteen rechtgezet."

"Ze hebben allebei de capaciteiten om topschutter te worden, maar als ploeg proberen we Mbo aan die titel te helpen. Al is onze eerste taak natuurlijk wedstrijden winnen. Pas daarna denken we aan individuele prijzen", aldus Refaelov.

Ook Antwerp-kapitein Faris Haroun twijfelde geen seconde aan Mbokani. "Soms zijn de omstandigheden nu eenmaal wat moeilijker om het verschil te maken. Maar we wisten dat hij weer zou gaan scoren. Drie goals uit vier kansen, het onderstreept nog maar eens zijn klasse."