Doku reageert op aanwijzingen, Vercauteren zalft: Hij heeft zich geëxcuseerd

Doku reageert op aanwijzingen, Vercauteren zalft: "Hij heeft zich geëxcuseerd"

02-03-2020 07:45 Laatste update: 07:45
5

Jérémy Doku liet zich tegen Waasland-Beveren in negatieve zin opmerken. Het RSC Anderlecht-goudhaantje werd aangemaand om beter gepositioneerd te staan, maar die reageerde met een wegwerpgebaar. Frank Vercauteren liet dan maar Francis Amuzu opwarmen.

"Doku beseft dat hij verkeerd heeft gereageerd", beschermt de Anderlecht-trainer de jonge flankaanvaller in Het Laatste Nieuws. "Hij heeft zich geëxcuseerd. Maar belangrijker: in de tweede helft heeft hij de enige juiste reactie getoond: antwoorden op het veld."

Vercauteren zag een sterke reactie van Doku. "Hij speelde erg sterk na rust en wettigde waarom ik hem aan de aftrap bracht. Na de 6-1 van vorige week tegen Eupen had ik het vertrouwen in dezelfde jongens kunnen behouden, maar Jeremy had ons de weken voordien zoveel bijgebracht, dat ik hem na zijn schorsing weer meteen wilde opstellen."

Voetjes op de grond
Doku maakt indruk bij Anderlecht en dat leverde hem al de nodige interesse op. "Ik lees ook dat er interesse is van heel wat clubs en dat hij zijn contract heeft verlengd. Maar het belangrijkste is dat hij gefocust blijft, dat hij aan zijn werkpunten blijft werken. Maar hij beseft dat zelf ook", besluit Vercauteren.