Cercle Brugge zorgt weer voor stunt van formaat en pakt overwinning tegen Gent

Cercle Brugge zorgt weer voor stunt van formaat en pakt overwinning tegen Gent

01-03-2020 21:55 Laatste update: 21:59
157

Cercle Brugge heeft opnieuw een uitstekende zaak gedaan in de strijd voor het behoud. De troepen van Bernd Storck zorgden zondag voor een stunt van formaat door op eigen veld te winnen tegen KAA Gent. 

De wedstrijd kon onmogelijk beter beginnen voor de thuisploeg. Na amper 25 seconden lag de bal al in de goal van Kaminski. Hoggas kon aan de tweede paal met veel geluk scoren. Cercle domineerde in de aanvangsfase, Gent had alle moeite van de wereld om grip op de wedstrijd te krijgen. Dan maar proberen vanop afstand, dacht Mohammadi. Hij pakte uit meteen pegel vanaf 25 meter, maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger.

Gent kwam beter in de wedstrijd, maar botste op een sterk spelende Cercle-doelman Moser. Hij ging goed plat op pogingen van Bezus en Chakvetadze. Meteen na de pauze was wel raak voor de Buffalo's. Ngadeu maakte de gelijkmaker, maar hij raakte het leer met de arm en het feestje ging niet door. De druk van de bezoekers bleef aanhouden, maar Moser écht bedreigen zat er niet in.

Aan de overkant kon Cercle de netten wel doen trillen. De Belder maakt er van dichtbij 2-0 van, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De tijd begon te dringen voor Gent. Invaller Niangbo pakte uit met een goede kopbal, maar Moser ging opnieuw uitstekend plat. Tijdens het slotoffensief kwam er nog veel druk van Gent, maar de gelijkmaker scoren zat er niet meer in.

Door deze knappe 1-0 overwinning doet Cercle Brugge een uitstekende zaak in het klassement. De Vereniging springt over KV Oostende naar de veertiende plaats. Het verschil met de laatste Waasland-Beveren bedraagt nu drie punten.