Rits opnieuw matchwinnaar bij Club Brugge: Dat hangt af van details

Rits opnieuw matchwinnaar bij Club Brugge: "Dat hangt af van details"

01-03-2020 20:46 Laatste update: 20:48
6

Mats Rits was de meest gevierde speler bij Club Brugge na de overwinning op het veld van KRC Genk. De middenvelder was opnieuw matchwinnaar met een knappe kopbal op een voorzet van David Okereke. Volgens Rits was de overwinning van Blauw-Zwart verdiend.

"We begonnen heel goed aan de wedstrijd, maar daarna gaven we het zelf uit handen met een fout die altijd kan gebeuren in voetbal. Hierdoor kreeg Genk weer vertrouwen en kwamen zij beter in de partij", vertelde Rits volgens de website van Club. "Als we ons puntenaantal bekijken van de voorbije matchen, dan kunnen we tevreden terugblikken. Vandaag slikken we dan wel de gelijkmaker, maar we hebben nooit opgegeven en nemen verdiend de drie punten mee naar Brugge."

Door de blessure van Ruud Vormer was er een meer offensieve rol weggelegd voor Rits. "Het maakt mij niet uit op welke positie ik sta. Het is een andere invulling, nu infiltreer ik meer in de box omdat ik hoger sta terwijl ik anders meer voor de defensie moet blijven staan. Maar of ik nu op de zes of de acht sta, dat maakt mij niet uit."

Rits scoorde voor de tweede keer in enkele weken tijd de winning goal. "Uiteraard ben ik daar tevreden mee. Dit zijn drie belangrijke punten voor ons. We zijn er alle elf voor blijven gaan. Schrijvers valt ook schitterend in en brengt iets extra. Hij schiet op de paal en mijn bal gaat erin, dat hangt van details af. Volgende week is het misschien iemand anders, dus we moeten blijven doorgaan", besloot de middenvelder.