Tau blijft op de dool, de Leeuw van Judah brult niet meer

Tau blijft op de dool, de Leeuw van Judah brult niet meer

01-03-2020 15:50
6

Club Brugge haalde afgelopen zomer Percy Tau naar het Jan Breydelstadion. De Leeuw van Judah brult al maanden niet meer zoals in het seizoensbegin en ook zondag tegen KRC Genk werd het niet het duel van Tau.

De Zuid-Afrikaan begon geweldig aan het seizoen. In zijn eerste twee duels – tegen STVV en KV Oostende – scoorde de man die vorig seizoen nog in de Proximus League speelde voor Union telkens één keer.

Sindsdien kwamen er nog maar amper twee goals bij in de voorbije maanden. In de competitie trof hij voor de laatste keer raak op 15 december tegen KV Mechelen. In de beker scoorde hij in september voor de laatste keer. Francs Borains was toen de tegenstander. In de Champions League en de Europa League bleef de teller van Tau op 0 staan.

Geen negentig minuten meer
Tau moest de laatste maanden regelmatig plaatsnemen op de bank en bleef daar ook negentig minuten zitten. Tegen Manchester United mocht hij twee keer starten, maar dat werd geen succes. Rond het uur moest hij telkens naar de kant.

Ook zondag verscheen Tau aan de aftrap in de Jupiler Pro League. Na 45 minuten zat zijn match tegen KRC Genk er evenwel op. Siebe Schrijvers kwam hem vervangen.

Tot het einde van dit seizoen huurt Club Brugge Tau nog van Brighton & Hove Albion. Tau was voor Club Brugge wel een groot succes op sociale media. De Zuid-Afrikanen volgen hun landgenoot immers nog altijd op de voet.