Vercauteren laat zich uit over kansen voor Play-Off 1 van Anderlecht

Vercauteren laat zich uit over kansen voor Play-Off 1 van Anderlecht

29-02-2020 23:00
6

RSC Anderlecht won zaterdag op het veld van Waasland-Beveren met overtuigende 0-3 cijfers. Daarmee heeft het nog een waterkansje op Play-Off 1.

"We wisten dat we vanaf de start attent moesten zijn. En dat waren we ook", citeert Het Laatste Nieuws de coach. Helemaal tevreden was hij ook niet. "We maakten snel het verschil, maar daarna hebben we ons in slaap gewiegd. We hebben niet gedaan wat we moesten doen: minder tempo, minder druk naar voren... Het bleef zo tot de 0-2 een wedstrijd", gaf hij nog aan.

Nog voor het einde viel de 0-3. Voor Vercauteren toch een mooi einde van de wedstrijd. "Uiteindelijk was het een verdiende overwinning, met een duidelijk niveauverschil. Ik ben ook tevreden over de prestaties van sommige jongens. En dat ze elkaar een penalty gunnen (Vlap gaf de bal aan Amuzu, red.) is goed voor het groepsgebeuren."

Gelooft Vercauteren ook nog in Play-Off 1? "Het kan nog. We moeten soms eens naar de andere ploegen kijken. Dat hebben we vrijdag (toen speelde KV Mechelen, red.) heel even gedaan. En dat zullen we in de volgende matchen ook doen. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken en ervoor zorgen dat we het maximum halen. We kunnen nog beter, maar we zijn op de goede weg", besluit hij.