Moeilijk onder Mazzu, maar onder Wolf bloeit Bongonda open bij Genk

Moeilijk onder Mazzu, maar onder Wolf bloeit Bongonda open bij Genk

Gepubliceerd: zaterdag 29 februari 2020 om 21:01za 29-02-2020 om 21:01

KRC Genk nam afgelopen zomer afscheid van Leandro Trossard, die richting Engeland vertrok. De Limburgers haalden Theo Bongonda om zijn vertrek op te vangen. Na een minder begin lijkt de flankaanvaller nu wel helemaal door te breken.

In de eerste maanden bij KRC Genk had Bongonda het niet makkelijk om helemaal te overtuigen. Mede door zijn pittige transferprijs kreeg de flankaanvaller ook flink wat kritiek van de eigen achterban. Inmiddels presteert Bongonda wel steeds beter. Deels dankzij Hannes Wolf.

Op de officiële clubkanalen geeft Bongonda aan dat Wolf van hem een andere voetballer heeft gemaakt. "Hij heeft me meer discipline in mijn spel bijgebracht. Dat miste ik wel een beetje, het was waarschijnlijk één van mijn zwakke punten", vertelt Bongonda.

"Ik ben iemand die vooral op instinct voetbalt en soms kan je nu eenmaal niet altijd op instinct spelen. Vanaf de eerste dag dat hij er was, is hij heel duidelijk en   eerlijk geweest over wat hij van mij verwacht. We proberen mekaar daarin te vinden en dat loopt behoorlijk vlot", aldus Bongonda.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws