Bayern-fans zorgen voor voetbalavond in mineur: 'Enorm teleurgesteld'

Bayern-fans zorgen voor voetbalavond in mineur: 'Enorm teleurgesteld'

29-02-2020 19:37
2

Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder belandde zaterdagmiddag plotseling in een slechte film tijdens de thuiswedstrijd tegen Bayern München (0-6). Meegereisde supporters van Bayern schoffeerden Hoffenheim-baas Dietmar Hopp, waarna er uit protest niet meer werd gevoetbald.

In het uitvak met Bayern-fans werd een kwartier een spandoek omhoog gehesen waarop Hopp een 'hoerenzoon' werd genoemd. Nadat de wedstrijd was gestaakt, speelden de twee ploegen na de hervatting alleen nog de bal rond. "Iedereen is enorm teleurgesteld over wat er vandaag is gebeurd", reageert Schreuder in gesprek met De Telegraaf.

"Dietmar Hopp heeft zoveel gedaan voor de regio en voor deze club. We vinden het verschrikkelijk. Het statement dat de teams maakten was erg goed. Er moet iets gebeuren. Het is beschamend dat zoiets gebeurt. Het zijn geen duizend fans, het zijn er maar een paar die het doen. Wat Dietmar Hopp in zijn leven heeft gedaan, is iets speciaals. Niemand verdient zoiets als vandaag."

Hopp stapte in 2008 in bij het kleine Hoffenheim en leidde de club na veel investeringen naar de subtop van de Bundesliga. Als miljardair belichaamt hij volgens Bayern-supporters echter het 'modern voetbal'.