Anderlecht blijft in de running voor Play-Off 1 na zege op Freethiel

29-02-2020 19:45 Laatste update: 19:53
16

Anderlecht houdt zijn kansen op Play-Off 1 gaaf. Bij hekkensluiter Waasland-Beveren won Anderlecht met 0-3. Michel Vlap was de sleutelspeler.

Interim-coach Dirk Geeraerd bracht een extra verdediger tegen Anderlecht, maar veel hielp dat niet. Na amper acht minuten maakte Vlap al de 0-1. Waasland-Beveren wilde iets terugdoen, maar kwam niet verder dan relatief  ongevaarlijke pogingen van Koita en Agyepong en Schryvers. Anderlecht hield balbezit, maar dreigde zelf ook nauwelijks.

In de tweede helft kwam Waasland-Beveren aanvallender voor de dag. Vooral de ingevallen Kobayashi was bedrijvig, maar zijn schot werd door Van Crombrugge gekeerd. Uiteindelijk was het alweer Vlap die voor zekerheid zorgde. Op de counter maakte hij 0-2 op aangeven van Lokonga. Vlap is nu de topschutter van Anderlecht met acht doelpunten.

In de absolute slotfase kwam Jackers nog onoordeelkundig uit. Hij haalde Amuzu neer, die de penalty zelf omzette en de 0-3 eindcijfers vastlegde.

Door de zege komt Anderlecht weer op drie punten van KV Mechelen, de huidige nummer zes. Het staat op één punt van KRC Genk, maar dat speelt zondag nog tegen Club Brugge. Waasland-Beveren krijgt nog twee kansen om de degradatie te vermijden: eerst op Moeskroen, dan thuis tegen KAA Gent.