Bizar: Spelers Bayern en Hoffenheim stoppen met spelen, statement naar eigen fans

29-02-2020 17:40 Laatste update: 18:05
7

Een bijzonder statement van Bayern München en Hoffenheim: beide ploegen spelen de bal bij een tussenstand van 0-6 in het voordeel van Bayern plichtmatig naar elkaar over nadat de wedstrijd gestaakt werd en lijken de wedstrijd zo uit te spelen. De Bayern-fans richtten zich met spreekkoren op Hoffenheim-baas Dietmar Hopp.

Een bizarre slotfase bij de wedstrijd tussen Hoffenheim en Bayern München heeft de monsterscore van de ploeg van trainer Hansi Flick overschaduwd. Ongeveer tien minuten voor tijd werd de wedstrijd stilgelegd door arbiter Christian Dingert, nadat de Bayern-fans zich richtten op Hoffenheim-baas Dietmar Hopp. De fans van de uitploeg lieten met niet mis te verstane woorden weten wat ze van Dingert vonden, tot groot ongenoegen van alles en iedereen van Hoffenheim en Bayern op het veld.

De wedstrijd begon nog zo mooi voor de uitploeg: al na zeven minuten spelen zag het er naar uit dat het geen lastige middag zou gaan worden voor Bayern. In razendsnel tempo zorgden Serge Gnabry en Joshua Kimmich voor een 0-2 tussenstand.

Na een kwartier spelen deed Joshua Zirkzee, die voor het eerst in de basis mocht beginnen bij afwezigheid van Robert Lewandowski, van zich spreken. Hij kreeg de bal vlak voor het doel van Hoffenheim voor zijn voeten en schoot de 0-3 achter keeper Oliver Baumann. Nog voor rust maakte Philippe Coutinho de 0-4.

In de tweede helft liep Bayern via Coutinho en Goretzka uit naar een 0-6 voorsprong, maar vervolgens ging het dus mis op de tribunes. Toen scheidsrechter Dingert besloot dat er verder gespeeld kon worden, speelden spelers van Hoffenheim en Bayern de bal in een rondo naar elkaar over om op deze manier een statement te maken naar de supporters. Het bleef dus bij een 0-6 overwinning voor Bayern, die ongetwijfeld een zure nasmaak overhouden aan dit duel.