De Bruyne droomt van Gouden Bal: Top vijf in de wereld? Zit er niet ver van

De Bruyne droomt van Gouden Bal: "Top vijf in de wereld? Zit er niet ver van"

29-02-2020 15:00
6

Kevin De Bruyne speelt opnieuw op een wolk bij Manchester City. Hij heeft dit seizoen al 18 assists én 9 doelpunten. Wint De Bruyne ooit in zijn carrière de Gouden Bal?

"Ik denk dat ik niet ver van de beste vijf spelers ter wereld zit", aldus De Bruyne zelf bij Sky Sports. "Maar wie ben ik om daarover te oordelen? Ik doe gewoon mijn best. Ik heb veel blessures gehad. En toch deed ik het okay."

De Bruyne werd al verschillende keren genomineerd voor de Gouden Bal. "Nominaties doen altijd deugd, maar bij mij komt het team op de eerste plaats. Als het elftal het goed doet, zullen individuele prijzen wel volgen. De laatste jaren hoorde ik altijd bij de top 30 in de wereld. Dat voelt goed."

"Het motiveert je ook. Je wil zolang mogelijk aan de top blijven. Ik denk dat ik een completere voetballer ben dan een paar jaar geleden. In elk aspect: mentaal, een team leiden. Ik ben erg tevreden met het niveau waarop ik presteer", besluit de Rode Duivel.

Zondag kan De Bruyne nog eens een prijs winnen met Manchester City. In de League Cup speelt hij tegen het Aston Villa van Björn Engels, Ally Samatta en Marvelous Nakamba.